Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Кукурудза з прянощами


Кукурудза - по бажанню
Розсіл: 3 л води, 3 ст. ложки оцтової есенції, 3 ст. ложки цукрового піску, 3 ч. ложки солі, 20 шт. гвоздики, 15 горошин чорного перцю, на кінчику ножа запашного перцю.
Кукурудзу очистити, відварити до готовності в підсоленій воді. 3-літрові банки простерилізувати 20 хв. Прокип'ятити розсіл на слабкому вогні 5 хв. Укласти в гарячі банки, залити приготовленим киплячим розсолом, закатати і укутати до охолодження.

Кукурудза молода маринована

Різні рецепти консервування
Різне консервування
На 1 л води:
1 л 9%-ного оцту,
3 г лаврового листа,
15 - 20 г солі
Дуже молоді, незрілі качани очистити від зелених оболонок і ниток і сортувати за розміром. Початки повинні бути з дрібними зернами (діаметром не більше 2 - 3 мм), а качани - легко різатися ножем. Початки сортувати: завдовжки 7 - 8 см для консервування в пів-літрових банках та 10 - 11 см - в літрових. Помиті качани відварити 10 - 15 хв і охолодити водою. У банки налити оцет, покласти прянощі і зелень, підготовлені качани кукурудзи, розташовуючи їх вертикально, залити гарячим розчином солі і цукру. На літрову банку - 500 - 600 г кукурудзи.


Консервуємо кукурудзу зернами

Зернова кукурудза відмінно підходить для салатів, є також смачним і корисним гарніром.

Склад:

* Вода - літр
* Кукурудза - 700 грам зерен
* Сіль - столова ложка
* Цукор - 15 грам

Відокремте зерна від качанів, далі на 3 хвилини опустіть друшляк з ними в киплячу воду з сіллю і цукром. Попередньо стерилізовані банки заповніть зернами і залийте розчином, накрийте кришкою і стерилізують 3:00.

Ну ось, тепер Ви зможете порадувати ваших близьких взимку, пригостивши їх вашої заготівлею. Відразу відповім на питання «між рядків» - чому так довго стерилізувати консервацію? Все просто - ви ж не хочете познайомитися з паличками ботулізму ...


Домашнє консервування кукурудзи в качанах

* Води - літр
* Кукурудза - молоді і дрібні качани кукурудзи цукрових сортів
* Сіль - столова ложка

Очистіть качани кукурудзи, відваріть, остудіть, укладіть по банкам. Далі доводимо воду до стану кипіння, попередньо додавши в неї солі. Отриманим гарячим розсолом заливаємо кукурудзу. Накриваємо банку чистою кришкою і стерилізуємо 1:00. Закочуємо. На практиці на 2 кіло зерен кукурудзи потрібно 1,6 літра води і 1 ст. л. солі без верху.

2-й варіант:

* Оцет 9% - 10 л
* Кукурудза - 600 грам на літрову банку
* Лист лавровий - 30 грам
* Вода - 10 літрів
* Сіль - 175 грам

Промиваємо кукурудзяні качани, кладемо в каструлю, варимо близько 20 хвилин. В цей же час кип'ятимо маринад - 150-200 грам солі на 1 літр води. Виймаємо качани з окропу, охолоджуємо в холодній воді. Заливаємо в банки оцет, кидаємо зелень і прянощі. Зверху сторч кладемо качани і заливаємо гарячим маринадом. Стерилізуємо банки окропом: 5 хвилин - пів-літрові, 10 хвилин - літрові. Закочуємо прокип'яченими кришками. Цим способом ми консервуємо кукурудзу будинку не в перший раз, зберігаємо банки в прохолодному місці.

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Конструктор сайтов - uCoz