Консервуємо кукурудзу зернами
Зернова кукурудза відмінно підходить для салатів, є також смачним і корисним гарніром.
Склад:
* Вода - літр
* Кукурудза - 700 грам зерен
* Сіль - столова ложка
* Цукор - 15 грам
Відокремте зерна від качанів, далі на 3 хвилини опустіть друшляк з ними в киплячу воду з сіллю і цукром. Попередньо стерилізовані банки заповніть зернами і залийте розчином, накрийте кришкою і стерилізують 3:00.
Ну ось, тепер Ви зможете порадувати ваших близьких взимку, пригостивши їх вашої заготівлею. Відразу відповім на питання «між рядків» - чому так довго стерилізувати консервацію? Все просто - ви ж не хочете познайомитися з паличками ботулізму ...
Домашнє консервування кукурудзи в качанах
* Води - літр
* Кукурудза - молоді і дрібні качани кукурудзи цукрових сортів
* Сіль - столова ложка
Очистіть качани кукурудзи, відваріть, остудіть, укладіть по банкам. Далі доводимо воду до стану кипіння, попередньо додавши в неї солі. Отриманим гарячим розсолом заливаємо кукурудзу. Накриваємо банку чистою кришкою і стерилізуємо 1:00. Закочуємо. На практиці на 2 кіло зерен кукурудзи потрібно 1,6 літра води і 1 ст. л. солі без верху.
2-й варіант:
* Оцет 9% - 10 л
* Кукурудза - 600 грам на літрову банку
* Лист лавровий - 30 грам
* Вода - 10 літрів
* Сіль - 175 грам
Промиваємо кукурудзяні качани, кладемо в каструлю, варимо близько 20 хвилин. В цей же час кип'ятимо маринад - 150-200 грам солі на 1 літр води. Виймаємо качани з окропу, охолоджуємо в холодній воді. Заливаємо в банки оцет, кидаємо зелень і прянощі. Зверху сторч кладемо качани і заливаємо гарячим маринадом. Стерилізуємо банки окропом: 5 хвилин - пів-літрові, 10 хвилин - літрові. Закочуємо прокип'яченими кришками. Цим способом ми консервуємо кукурудзу будинку не в перший раз, зберігаємо банки в прохолодному місці.