Маринування ,засолка шампіньйонів - рецепти консервації печериць
Маринування печериць. У молодих печериць обрізають ніжки, ретельно миють і бланшують капелюшки, занурюючи їх в окріп на 5 хвилин. Потім відкидаючи на решето, промивають холодною водою.
Підготовлені гриби закладають в каструлю з киплячою підсоленою водою (на кожен кілограм грибів 1/2 склянки 2-процентного розчину солі, тобто 2 чайних ложки солі на літр води). Для збереження кольору грибів добре додати лимонної кислоти (у порошку) на кінчику ножа. У процесі варіння гриби слід обережно помішувати і знімати піну, що утворюється.
Гриби вважаються звареними, коли вони починають опускатися на дно, а розсіл стає чистим. Перед кінцем варіння на кожен кілограм грибів додають 2 столових ложки 8-процентного оцту, лавровий лист і по дві штуки запашного перцю і гвоздики. Зварені гриби швидко охолоджують і разом з розсолом перекладають у тару.
Рецепт засолених шампіньйонів в домашніх умовах
Приготувати таку знатну закуску нескладно, потрібно лише чітко слідувати інструкціям, наданим в рецепті.
Як засолити печериці - рецепт домашньої заготовки.
Інгредієнти:
На один літр розсолу.
3 - 4 зубчики часнику,
2 - 3 головки цибулі,
3 - 4 лаврових листа,
7 - 8 горошинок перцю запашного,
2 - 4 гвоздики.
Оцет - 1 столова ложка,
Сіль - 1 столова ложка,
Цукровий пісок - 4 - 5 чайних ложок.
На засолювання печериця йдуть міцні, попередньо очищені і промиті гриби, бажано, щоб вони були однакові. Великі екземпляри можна порізати на шматочки бажаного розміру.
Підготовлені таким чином шампіньйони пересипати сіллю і витримати в такому стані до виділення соку.
Злити сік, що утворився і затоку киплячою водою проварити на повільному вогні, помішуючи близько 30 хвилин.
Далі гриби викласти, а грибний навар процідити через кілька шарів марлі.
У проціджений бульйон покласти оцет, цукор і сіль.
Ретельно промиті скляні банки простерилізувати, укласти в них часточки часнику і маленькі головки цибулі, а також спеції.
Заповнити банки в наступній послідовності. Спочатку банку на третину залити маринадом, потім акуратно укласти печериці, намагаючись їх не пошкодити. Коли вміст досягне верху долити гарячим розсолом так, щоб деяке його кількість перелилося через край.
Прикрити, наповнені грибами, банки кришками і стерилізувати 20 - 25 хвилин в киплячій воді.
Закатати металевими кришками. Як бачите, засолити шампіньйони зовсім нескладно.
Маленька хитрість. Для приготування розсолу краще використовувати емальований посуд, а зберігати гриби в дерев'яному або скляному посуді, як у нашому випадку.
Дотримуючись вищеперелічених порад, ви отримаєте смачні грибочки, які по достоїнству оцінять ваші родичі і друзі. А ще не забудьте спробувати приготувати мариновані шампіньйони.
Смачного!...