
Мариновані гриби
Маринад на 1 кг підготовлених грибів: 75 г води, 25 г кухонної солі, 250 г (1 ст.) Столового 6% оцту.
Підготовлені гриби викласти в друшляк, кілька разів занурити в холодну воду, дати воді стекти, після чого негайно варити в маринаді. В емальовану каструлю налити 75 г води, додати сіль, 1 стакан столового 6% оцту (з розрахунку на 1 кг підготовлених грибів), поставити на вогонь, довести до кипіння, після чого покласти в маринад гриби і при слабкому кипінні варити до готовності. Утворюється на поверхні піну видаляти шумівкою. При варінні гриби самі виділяють соки все покривається рідиною. Варка вважається закінченою. Як тільки гриби опустяться на дно. Потім додати 10 г цукру, 2 г лимонної кислоти, 6 зерен запашного перц3а, лавровий лист, 1 г кориці, знову підігріти до кипіння і негайно рівномірно розкласти в підготовлені, прогріті на пару банки. Якщо маринаду не вистачає, можна долити їх окропом. Банки наповнити на 1 см нижче верху горлечка, накрити кришками. Помістити в каструлю з підігрітою водою і при слабкому кипінні води стерилізувати: банки місткістю 0,5 л-20 хв., Ємністю 1 л - 25 хв. після стерилізації банки закатати і остудити.