Грибочки в пряному розсолі
Гриби; розсіл: 5 л води, 16 ч. л. солі і 16 ч. л. без гірки цукру, 8 ч. л. оцтової есенції, кориця, гвоздика, запашний перець за смаком, лавровий лист.
Гриби добре промити, почистити і відварити у великій кількості води протягом 1:00, знімаючи піну. Потім промити. Приготувати рассол6 на 5 л води - 16 ч. л. солі і 16 ч. л. без гірки цукру, 8 ч. л. Оцтової есенції, кориця, гвоздика, запашний перець за смаком, лавровий лист. Розсіл закип'ятити, відварені гриби покласти в розсіл, варити 10 хв. Потім розсіл вилити, а гриби промити. Приготувати новий розсіл з тими ж інгредієнтами. Варити в ньому гриби 15 хв. Розкласти в підготовлені банки (1,5 см від горлечка) і закатати. Охолодити і зберігати в прохолодному місці.
Консерви з маринованих грибів
На 0,5-літрову банку - 700 г свіжих грибів, 30 г 5%-ного оцту, 8 г солі, 3 г цукру, 1 лавровий лист, по 1-2 штуки гіркого і запашного перцю.
Приготувати і закип'ятити марінадную заливку з розрахунку: на 1 літр води - 60-80 г солі і 30 г цукру. Гриби відварити протягом 25-30 хв. в підсоленій воді (на 300 г води 15 г солі), помішуючи і знімаючи піну. У банки покласти прянощі і влити оцет. Потім швидко укласти в них гарячі відварені гриби, залити їх гарячою заливкою. Банки закатати кришками і стерилізувати в киплячій воді: і 0,5-літрові - 15 хв.,