Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Компот из ранних яблок.

-1,5кг яблок сорта "Белый налив"
-400г сахара
Яблоки вымыть, вырезать то место, где был цветок и целеком с хвостиками положить в банку. Вскипятить воду (2л), залить яблоки на 5-7 минут.Слить воду в кастрюлю, всыпать сахар, опять довести до кипения. Залить сироппппом яблоки и закатать.
Вот и все , совсем не сложно и деткам нравится.

Яблучний бенкет
Один з головних православних свят - яблучний Спас - припадає на 19 серпня. Саме з цього дня за старовинними переказами дозволялося їсти яблука нового врожаю, і яблука були головним частуванням у святковий день. Про користь цих фруктів багато сказано, повторюватися сьогодні я не буду. А от про те, як заготовити яблука про запас і що можна приготувати з ними на зиму, ми поговоримо. Тим більше що рік нині на яблука багатий.
Як варити яблучне варення, знає будь-яка господиня. А я все-таки ризикну запропонувати вашій увазі два старовинних способу варіння цього варення.
Варення з яблук
Спосіб № 1
Взяти солодкі яблука, очистити їх від шкірки, розрізати кожне навпіл, вирізати насіннєву камеру, кидаючи яблука негайно в холодну воду. Закип'ятити окремо воду з шматком кориці, опустити яблука, дати їм скипіти 2 рази, відкинути на решето, остудити. Закип'ятити сироп з 1,5-2 фунтів цукру (пам'ятаєте, що фунт = 409,5 г) і 4 склянок води на 1 фунт яблук, опустити яблука, варити на слабкому вогні до прозорості, але щоб не зварилися, потім вийняти, скласти в банки, сироп ж уварити до належної густоти, остудити, залити яблука.
Спосіб № 2
20 стиглих яблук очистити і нашаткувати. З 3 лимонів вичавити сік, змочити їм яблука, покласти 4 повні ложки цукру, розмішати, поміряти цю масу яблук і на 1 склянку цієї маси взяти 1,5 склянки цукру шматками і 0,5 склянки води, закип'ятити, всипати яблука і кип'ятити до прозорості яблук. Разом з яблуками варити цедру з 1,5 шт. лимонів.
Джем з яблук
Для варіння джему зазвичай беруть антонівку, аніс, папіровка і інші сорти яблук. Розрізані і очищені від насіння яблука поміщають в миску зі злегка підсоленій або підкисленою водою (2 г лимонної кислоти або 20 г солі на 1 л води), щоб вони не потемніли на повітрі. Потім очищені яблука поміщають в таз, заливають чистою водою (200-400 г на 1 кг яблук) і проварюють при помішуванні протягом 10-15 хвилин до повного розм'якшення. Якщо води виявиться мало, додають ще 1 склянку.
Після проварки, знявши таз з вогню, додають цукор, безперервно помішуючи масу ложкою, щоб цукор добре розчинився. З моменту закипання маси варять 30 хвилин. Якщо в масі виявляються непроварені білі часточки, то їх видаляють, розчавлюють ложкою і знову проварюють з загальною масою джему.
На 1 кг підготовлених яблук потрібно 1,2 кг цукру або густий цукровий сироп, в який опускають яблука (1,2 кг цукру на 500 г води).
Конфітюр з яблук
Яблука (можна падалицю і зелені) очищають, миють , подрібнюють ножем або пропускають через м'ясорубку, заливають водою і, помішуючи, варять протягом 30 хвилин. Через 10-15 хвилин після початку варіння додають за смаком цукор (тоді плоди не втратять первинного забарвлення). Готовність визначають так: якщо крапля на тарілці не розтікається, то конфітюр можна знімати з вогню.
Готовий конфітюр в гарячому вигляді перекладають у сухі чисті банки і дають охолонути, після чого банки закривають пергаментним папером або кришками або закочують.
Повидло з яблук
Для виготовлення повидла можна використовувати яблука, що залишилися після приготування яблучного варення-желе. Варені яблука протирають через сито. Отримане пюре кладуть у каструлю, додають цукор (150 г на 1 склянку пюре) і, часто помішуючи, варять на слабкому вогні. Коли пюре стане густим, його знімають з вогню, дають охолонути, перекладають у скляні банки, покривають їх пергаментним папером і зав'язують або закривають пластмасовими кришками.
Примітка! Ніколи не закривайте повидло, варення, джем або конфітюр, поки вміст банки повністю не охолоне. А для повної гарантії збереження продукту, щоб воно не вкрилося цвіллю, закриваючи банки пластмасовими кришками, зробіть паперову прокладку (виріжте кружечок паперу і покладіть його на кришку).
За своїм власного досвіду можу сказати, що дуже смачним виходить варення з горобини (чорної або червоної) з яблуками! У повидлі, джемі або конфітюри яблука чудово поєднуються зі сливою. З яблук можна приготувати заготовки, які взимку послужать начинкою для пирогів і тортів.
Заготівля з яблук
Спосіб № 1
Яблука нарізати, укласти в каструлю, засипати цукром (200-300 г на 1 кг яблук), поставити на вогонь, довести масу до кипіння або до 90 градусів, витримати 5 хвилин і швидко розкласти у стерильні банки, вийняті з окропу. Кожну банку наповнити доверху, негайно закатати стерильною кришкою і перевернути догори дном.
Спосіб № 2
Нарізані яблука щільно укласти в літрову банку, пересипаючи їх 200 г цукру. Потім налити в банку 50 г гарячої води, поставити її в каструлю з теплою водою і пастеризувати при температурі 80 градусів 15 хвилин.
Мармелад з яблук
На 1 кг яблук потрібно 500 г цукру.
Видаливши серцевину, яблука печуть у духовці і протирають через сито. В отримане пюре кладуть цукор і, часто помішуючи, варять на слабкому вогні до загусання.
Гарячий мармелад перекладають у гарячі банки і посипають зверху цукром

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Конструктор сайтов - uCoz