Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Приправа из перца

Ингредиенты:

  • 1,2 кг перца
  • 200 г соли

Способ приготовления: Красные мясистые плоды сладкого перца очистить от семян, промыть, обсушить и пропустить через мясорубку. В массу добавить соль, тщательно перемешать и плотно уложить в банки. Применять для улучшения вкуса и цвета различных блюд. 

 

Салат з перцю 


Склад заливання: на 1 л води - цукор - 70 г., сіль - 35 г., лимонна кислота - 8 р. 
Перець вимити, вирізати насіння, знову вимити, на 2-3 хв. опустити в киплячу воду і відразу ж охолодити в холодній. Нарізати перець смужками завширшки не більше 5 мм і щільно укласти в банки по плічка. Заповнити киплячій заливкою і стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові банки - 12-15 хв. дво-і трилітрові - 30-35 хв. 


Папрікаш 


Солодкий перець - 9 кг, помідори - 3 кг, зелень петрушки - 50-60 м. 

Склад заливання: на 1 л томатного соку - 20 г. солі. 
Перець вимити, вирізати насіння, знову вимити й нарізати шматочками розміром 3х4 см. Бланширувати 3-4 хв. в киплячій воді і відразу ж охолодити в холодній. Дрібноплідні помідори вимити і шарами разом з перцем укласти в банки. Нарізану зелень покласти на дно. Якщо є тільки великі помідори, нарізати шматочками і покласти на дно і поверх перцю. Залити киплячим томатним соком з сіллю і стерилізувати в киплячій воді (літрові банки - 50-60 хв.). 


Лютеницу

 
Солодкий перець - 10 кг, помідори - 3 кг, мелений червоний гострий перець - 15 г., часник - 20-30 р., зелень селери - 35 р., рослинне масло - 270 р., цукор - 15-20 р., сіль - 20 г. 
Зрілий м'ясистий солодкий перець вимити, вирізати насіння і потім дрібно нарізати. Опустити перець в киплячу воду і варити до готовності, протерти через сито. Помідори вимити, нарізати часточками, підігріти до повного розм'якшення і теж протерти через сито. Часник і зелень нарізати дрібними шматочками. Пюре з помідорів і солодкого перцю змішати і уварити до загустіння, після чого розчинити в ньому сіль, цукор, додати гострий перець, часник, зелень і рослинне масло. Розлити гарячу суміш у банки і стерилізувати (літрові банки 45-50 хв.). 


Ікра з перцю 


Солодкий перець - 2,5 кг, морква - 150 г, цибулі - 200 г., помідори - 100 г, корінь петрушки - 15 г, зелень кропу і петрушки - 15 г., рослинне масло - 1 склянка, сіль - 25 г. , оцет - 1 ст. ложка, чорний і запашний перець по 2-3 р. 
Перець вимити, обсушити, натерти рослинним маслом і спекти в духовці до розм'якшення. Гарячий перець очистити від шкірки і вирізати насіння. Якщо плоди підгоріли, промити їх спочатку гарячою водою, потім очистити. Очищений перець пропустити через м'ясорубку з великими отворами. Моркву і петрушку очистити, нарізати соломкою і тушкувати в рослинній олії до напівготовності. Лук очистити, нарізати кільцями і обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору. Зелень дрібно нарізати. 
Помідори пропустити через м'ясорубку і уварити до половини початкового об'єму. В томатну масу покласти попередньо підготовлені овочі, додати сіль, мелений перець, оцет і варити на слабкому вогні при помішуванні ще 10 хв. Гарячу масу перекласти в банки і стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові банки - 70 хв. літрові - 80 хв. 


Печений перець з бринзою 


Спекти 5 кг хорошого м'ясистого червоного солодкого перцю, очистити від насіння і від шкірки і змолоти. До отриманого пюре додати 500 г. подрібненої коров'ячої бринзи і 300 мл, рослинного масла. 
Суміш добре перемішати (можна і міксером). Розкласти в невеликі банки (350 мл) і стерилізувати 20 хв. 


Болгарський перець у рослинному маслі

 
Солодкий перець - 5 кг, помідори - 7,5 кг, цибуля - 2 кг, зелень петрушки - 200 гр., Рослинне масло - 1 л., Сіль - 80 гр., Цукор - 70 гр. 
Перець вимити, вирізати насіння, нарізати шматочками плоди розміром 2х4 см. і злегка прожарити в рослинному маслі. Лук очистити, нарізати кільцями і підсмажити в олії до золотистого кольору. Зелень подрібнити. Помідори вимити, нарізати шматочками і уварити до половини початкового об'єму. Потім додати в помідори при помішуванні сіль, цукор і 400 гр. рослинного масла. Коли сіль і цукор розчиняться, порціями покласти перець, цибулю і зелень. Довести суміш до кипіння і відразу ж розкласти в банки. Стерилізувати в киплячій воді (літрові банки - 40 хв). 


Круглий перець з оцтом і медом 


Вимити 3 кг круглого червоного перцю - камбію, відрізати плодоніжки на 1 см від основи і проколоти в кількох місцях біля насіння. Укласти в банку, чергуючи з розетками цвітної капусти, посипаючи горошинами чорного перцю, шматочками хріну, поклавши листя смородини і винограду. Залити оцтом, в якій розчинено 250 гр. солі і 250 гр. меду. Ця суміш не вариться, а оцту треба взяти стільки, щоб покрити плоди. Камбіо притиснути зверху дерев'яним кружком, банку щільно закрити і прибрати в прохолодне місце. 

 

 

 

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Конструктор сайтов - uCoz