Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

         Маринад для овочів

  • Для маринада на 1 литр воды:
  • 2 ст.л. соли
  • 5 ст.л. сахара
  • 100 мл уксуса (5%)
  • Специи на выбор и по желанию: перец черный горошком, перец душистый, гвоздика, семена горчицы, семена укропа, лавровый лист
  • Овощи:
  • опять же из расчета на 1 л маринада
  • 1 головка (ок 1 кг) цветной капусты
  • 1 кг мелких помидор
  • 1 паприка
  • 4-5 больших зубков чеснока

Способ приготовления

Воду закипятить, всыпать соль, сахар и специи, прокипятить минут 5, влить уксус. В горячий рассол сложить разобранную на соцветия цветную капусту, порезанную на дольки паприку, помидоры, предварительно освобожденные от кожицы, порезанный на лепестки чеснок.

Оставить овощи остывать и мариноваться в рассоле на сутки при комнатной температуре. Потом убрать в холодильник, разложив по баночкам.

И Главное!!! Через сутки можно и даже нужно есть!!!

Консервування, соління, квашення, маринування овочів


Чим свіже будуть овочі, тим краще будуть консерви і тим довше вони будуть зберігатися. Оптимальніше всього збирати овочі з грядок безпосередньо перед тим, як будете їх обробляти. Овочі, які піддавалися хімічній обробці, часто мають помітний хімічний запах. Вони непридатні для обробки


Способи консервування зі стерилізацією


Консервувати зі стерилізацією овочі можна самими різними способами. Тут ми опишемо деякі найбільш поширені.

Овочі 3-4 хвилини варять на пару. Для цього у велику каструлю наливають води на висоту близько 3 см, доводять до кипіння, ставлять підставку так, щоб вона піднімалася над водою, і порціями кладуть на неї овочі. Каструлю щільно закривають кришкою. Потім овочі розкладають у банки і заливають гарячою водою. Банки з овочами стерилізують.

Підготовлені овочі порціями відварюють в злегка підсоленій воді протягом 5-15 хв (огірки - 5 хв, квасоля - 15 хв), потім овочі остуджують, щільно шарами укладають у банки, заливають трохи підсоленою водою (1 ч. л. Без верху солі на 1 л води), закупорюють і стерилізують. Цей розсіл можна використовувати для супів і соусів!

Овочі засипають у банки сирими, заливають водою і варять в банках протягом півтора-двох годин.
Овочі засипають у банки сирими і варять в банках в два прийоми: перший раз протягом години-півтори, потім через 2-3 дня ще раз протягом 30-45 хв.

Такі консерви підходять і для дієтичного харчування, так при стерилізації в них необов'язково додавати сіль. У ці консерви можна додати трохи оцту (1 ст. Л. На 1 л води), що допоможе довше зберегти овочі та поліпшить їх смак, перш за все це відноситься до грибів, зеленому горошку, стручкової квасолі. Цими чотирма способами окремі овочі обробляють таким чином.

Кольорова капуста

Капусту почистити, роз'єднати на суцвіття і на 10 хв покласти в підсолену воду (1 ч. л. Солі на 1 л води), щоб видалити комах. Потім капусту сполоснути холодною водою, відварити, гарячої розкласти в банки й залити окропом. Стерилізувати протягом години при 100 ° С.

Стручкова квасоля

Обрізати стебла і верхівки, при необхідності видалити жорсткі волокна. Стручки вимити і залишити цілими або розламати на окремі шматочки. Протягом 3-5 хв відварити у воді, додавши гілочку чабра, потім видалити чабер і стерилізувати в банках протягом півтора годин при 100 ° С.

Зелений горошок

Так готують горошок без додавання оцту: полущіть і сполоснути. Для консервування беріть тільки молодий горошок, дозрілий швидко зіпсується і рідина стане каламутною. Варити протягом 5 хв, потім стерилізувати 70 хв при 100 ° С.

Огірки

Мариновані огірки: вимити маленькі огірочки, на годину покласти в злегка підсолену воду, потім почистити щіточкою і добре обсушити. Разом з кружками лука, кропом і кубиками хрону шарами розкласти в банки. Залити маринадом (на 1 л води взяти 1 склянку 5%-ного оцту, 2,5 ст. Л. Солі і 1-2 ст. Л. Цукру). Стерилізувати 25 хв при 90 ° С.

Огірки з гірчицею: щільні жовті огірки очистити, розрізати навпіл і видалити насіння. М'якоть огірків нарізати полукружкамі, посипати сіллю (на 1 кг огірків 4 ст. Л. Солі) і поставити на ніч. Потім протерти серветкою і розкласти в банки з кружками лука, насінням гірчиці, кропом, естрагоном і кубиками хрону. Залити маринадом (на 750 мл води 2 склянки 5%-ного оцту, трохи солі і цукру). Стерилізувати 25 хв при 90 ° С.

Огірки у винному маринаді: маленькі щільні огірочки добре почистити щіточкою і разом з чистими ягодами винограду шарами розкласти в банки. Довести до кипіння червоне або біле вино, за смаком приправити цукром і лимонним соком і залити огірки. Стерилізувати 40 хв при 100 ° С.

Морква

Морква сорту каротель - маленьку моркву залишити цілою, велику розрізати навпіл або на чотири частини. Загасити 5 хв у невеликій кількості води, зняти шкірку і стерилізувати протягом години при 100 ° С.
Морква інших сортів - вимити, очистити, сполоснути, нарізати кубиками, 5 хв варити на пару, потім стерилізувати протягом години при 100 ° С.

Гарбуз

М'якоть без насіння нарізати кубиками і варити 5 хв. Розкласти в банки разом з підготовленим солодким перцем (див. нижче), кружками лука і насінням гірчиці, залити маринадом з оцту і солі (на 1 л води 4 ст. Л. Оцту і 2-4 ст. Л. Солі) і стерилізувати 25 хв при 80 ° С.

Солодкий перець

Вимити, вирізати плодоніжки і видалити насіння. Можна залишити цілими або нарізати смужками або кільцями. Можна також маленькі плоди вкласти у великі і щільно укласти в банки. Залити маринадом (на 1 л води 1 стакан оцту і 1-2 ст. Л. Цукру). Стерилізувати протягом години при 90 ° С.

Гриби

Здорові і щільні гриби почистити, вимити й нарізати. Згасити 10-15 хв у власному соку, остудити і разом з соком перелити в банки. Стерилізувати протягом години при 100 ° С.

Капуста

Брюссельська капуста - окремі суцвіття почистити і відварити на пару протягом 5 хв. Стерилізувати протягом півтора
годин при температурі 100 ° С.
Червоно-і білокачанна капуста - дрібно нарубати і шарами розкласти в банки. Довести до кипіння 500 мл води і 1 стакан 5%-ного оцту, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, дрібку перцю і 3 гвоздики, маринадом залити капусту і стерилізувати 40 хв при 100 ° С.

Помідори

Стиглі плоди вимити, за бажанням опустити в киплячу воду і очистити від шкірки. Цілі плоди шарами укласти в банки (м'якоть можна нарізати, відварити протягом декількох хвилин, протерти через сито і перекласти в банки або пляшки). Стерилізувати протягом півгодини при 90 ° С.


Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Конструктор сайтов - uCoz