Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Гриби мариновані
Гриби в маринаді
Білі гриби, маслюки, підберезники і підосичники солоні
Боровики солоні (I спосіб)
Боровики солоні (II спосіб)
Рижики солоні
Грузді солоні
Грузді солоні (старовинний рецепт)
Грузді і подгруздкі солоні по-алтайських
Опеньки осінні солоні
Печериці солоні (старовинний рецепт)
Гриби солоні (старовинний рецепт)
Бланшовані солоні гриби
Рубані солоні гриби (старовинний рецепт)
Боровики, підберезники, підосичники мариновані
Боровики мариновані (I спосіб) Боровики мариновані (II спосіб)
Боровики мариновані (старовинний рецепт)
Рижики мариновані (I спосіб)
Рижики мариновані (II спосіб)
Грузді мариновані
Горькуши мариновані
Валуї мариновані
Лисички мариновані
Опеньки мариновані
Салат з крабів з грибами
Маринування гливи
Солоні гливи (холодний спосіб)
Солоні гливи (гарячий спосіб)
Трюфелі солоні
Стерилізовані опеньки з капіей та цибулею
Опеньки з квасом

Рецепт гарячого маринування маслюків 


Маринувати краще дрібні гриби. У великих треба відокремити ніжку, нарізати її і капелюшок на більш дрібні шматочки і готувати окремо.

Вимиті в холодній воді гриби опускають у киплячу підсолену воду й варять 8-10 хвилин на середньому вогні, потім відкидають на друшляк і ретельно промивають гарячою водою.

Для маринаду в 1 літр води додають 50 г солі, 70-80 г цукру, 100 г 5% столового оцту, кілька горошин запашного (великого) перцю, 1 г кориці і один лавровий листочок. Все це доводять до кипіння і опускають в маринад підготовлені маслюки. Варять 10-15 хвилин до тих пір, поки гриби не осядуть на дно, а розсіл не стане прозорим.

У підготовлені сухі гарячі банки викладають спочатку гриби, наповнюючи на 1 см нижче горлечка, потім заливають маринад, щоб він повністю покрив маслюки, дають охолонути під чистим рушником і закривають пергаментним папером, перев'язуючи горлечко банок мотузкою.


Рецепт холодного маринування маслюків



Маслюки добре промити в холодній воді, зняти плівку і відварити протягом 10 хвилин в киплячій підсоленій воді з додаванням кількох крапель оцту або щіпки лимонної кислоти. Це робиться для того, щоб гриби в процесі варіння не потемніли. Через 10 хвилин воду треба злити і знову залити в каструлю свіжу порцію підсоленій і підкисленою киплячої води. Варити ще 15 хвилин.

Поки гриби варяться, потрібно простерилізувати банки та кришки в гарячій духовці і приготувати маринад. Маринад робиться так: в 1 літр відфільтрованої води насипати 2 столових ложки не йодованої солі крупного помелу і 3 столові ложки цукру, закип'ятити. Додати 9 горошин чорного і 3 горошини запашного перцю, 2 лаврових листочка, 1 гвоздику, 1 зубчик часнику і щіпку насіння кропу. Дати покипіти 5 хвилин і вимкнути.

Готові маслюки розкласти по банках і залити маринадом, додаючи в кожну банку (700 г) по одній столовій ложці 9% оцту. До повного остигання кришками банки просто прикрити, потім не сильно закрутити і прибрати в холодильник.

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Конструктор сайтов - uCoz