Вино з ожини з медом5 Кг ожини, 3 л меду, 10 л води. Ожину (5 кг) перебрати, помити, обсушити, помістити в нержавіючу посуд і розім'яти дерев'яним товкачем, потім залити водою (6 л). Поставити суміш на 4 дні в прохолодне місце. Потім масу процідити через сито, рідина відокремити, а ягоди ще розім'яти і залити водою (4 л). Залишити настоюватися протягом 6 годин. Потім процідити масу крізь сито і видалити мезгу. Змішати рідини, отримані після першого і другого проціджування, додати мед, ретельно розмішати до його повного розчинення і вилити в бочонок або бутель місткістю 10 л. Бутель закрити і поставити в прохолодне місце. Процес бродіння йде 6 місяців, після чого виходить прекрасне ароматне вино. Вихід вина - 7 літрів. Консервування ожини по домашньому
сироп з ожини Необхідно: ягода ожини - 1 кг, цукор - 500 г. Вода - 1 стакан. Пастила з ожиниПастилу готують зі свіжого пюре з цукром і без цукру. Пюре поміщають в емальований таз, підігрівають на слабкому вогні і додають частинами цукор (500 г на 1 кг пюре). Суміш уварюють при постійному помішуванні до зменшення початкового об'єму в 1,5-2 рази (за заміром). Суміш можна уварити до густини желе, а потім розлити у форми і поставити в духовку для запікання при температурі 60-70 ° С протягом 10 год Підсушену пастилу ріжуть на шматочки, обсипають дрібним цукром або цукровою пудрою, а потім укладають в ящики, застелені пергаментним папером, і зберігають у прохолодному сухому місці. Теплу пастилу можна розкласти шаром 1,5-2 см на скло, змочений водою, і сушити протягом 2-3 днів. Після сушіння її нарізають на квадратики і обсипають цукровою пудрою. Для оберігання пастили від пересихання нарізані шматочки укладають в сухі чисті банки і герметично закупорюють кришками. |
Рецепт вкусного варенья из ежевикиИнгридиенты: свеже собранная ежевика — 1 кг, 2 стакана воды, сахар — 800 г.
Ежевика засахареннаяСовет:для приготовления по этому рецепту подобрать самый качественный сахар.
Сік з ожиниЗ підготовлених ягід ожини сік можна приготувати пресуванням або виправними у соковарці. Чистий профільтрований гарячий сік (температура 92-95 ° С) розливають у гарячі сухі банки, накривають прокип'яченими кришками, що герметично закупорюють, перевертають вниз шийкою і охолоджують. Желе з ожиниЖеле готують з свіжого або консервованого натурального соку ожини. Сік наливають в емальований каструлю, додають до нього цукор (1 кг на 1 л соку), ставлять на вогонь і нагрівають до кипіння при постійному помішуванні до повного розчинення цукру. Отриману суміш в гарячому стані фільтрують через фланель або 3-4 шари марлі. Профільтрований сік знову зливають в каструлю і уварюють до зменшення початкового об'єму на 1/4-1/5 частину. Гарячу (температура 75-80 ° С) уварену масу розливають у нагріті сухі банки накривають їх прокип'яченими кришками, що герметично закупорюють і, не перевертаючи, охолоджують. |
|