Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Вино з ожини з медом

 5 Кг ожини, 3 л меду, 10 л води. Ожину (5 кг) перебрати, помити, обсушити, помістити в нержавіючу посуд і розім'яти дерев'яним товкачем, потім залити водою (6 л). Поставити суміш на 4 дні в прохолодне місце. Потім масу процідити через сито, рідина відокремити, а ягоди ще розім'яти і залити водою (4 л). Залишити настоюватися протягом 6 годин. Потім процідити масу крізь сито і видалити мезгу. Змішати рідини, отримані після першого і другого проціджування, додати мед, ретельно розмішати до його повного розчинення і вилити в бочонок або бутель місткістю 10 л. Бутель закрити і поставити в прохолодне місце. Процес бродіння йде 6 місяців, після чого виходить прекрасне ароматне вино. Вихід вина - 7 літрів.

Консервування ожини  по домашньому


 Ожину перебрати, видалити сторонні домішки, м'які й ушкоджені ягоди. Відсортовані ягоди промити в холодній воді і укласти в підготовлені банки.У банки з ягодами налити киплячу воду, накрити кришками і стерилізувати: банки місткістю 0,5 л-9-10 хвилин, 1л - 10-12 хвилин. Після стерилізації банки негайно закупорена, перевірити якість закупорювання і охолодити на повітрі.

 сироп з ожини

  Необхідно: ягода ожини - 1 кг, цукор - 500 г. Вода - 1 стакан.
Приготування. Ягоди ожини ретельно промити, видалити плодоніжки, придушити дерев'яним товкачем (простеживши, щоб усі ягоди були розчавлені, так як від цього залежить кількість соку), віджати з отриманої маси сік, злити його в емальований посуд, засипати цукор і влити воду, а потім довести до кипіння і варити 5-10 хвилин, знімаючи утворюється пінку.Готовий сік трохи остудити, розлити в підготовлену про-сгерілізованную посуд (скляні банки або пляшки), герметично закрити простерилізувати кришками і зберігати в прохолодному місці.

Пастила з ожини

Пастилу готують зі свіжого пюре з цукром і без цукру. Пюре поміщають в емальований таз, підігрівають на слабкому вогні і додають частинами цукор (500 г на 1 кг пюре). Суміш уварюють при постійному помішуванні до зменшення початкового об'єму в 1,5-2 рази (за заміром). Суміш можна уварити до густини желе, а потім розлити у форми і поставити в духовку для запікання при температурі 60-70 ° С протягом 10 год Підсушену пастилу ріжуть на шматочки, обсипають дрібним цукром або цукровою пудрою, а потім укладають в ящики, застелені пергаментним папером, і зберігають у прохолодному сухому місці.

Теплу пастилу можна розкласти шаром 1,5-2 см на скло, змочений водою, і сушити протягом 2-3 днів. Після сушіння її нарізають на квадратики і обсипають цукровою пудрою. Для оберігання пастили від пересихання нарізані шматочки укладають в сухі чисті банки і герметично закупорюють кришками.

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Рецепт вкусного варенья из ежевики

Ингридиенты: свеже собранная ежевика — 1 кг,  2 стакана воды, сахар — 800 г.

Перебрать ягоды и выбрать самые большие, промыть, удалить плодоножку, затем, поместив в  посуду желательно эммалированную, залить горячим сахарным сиропом (рекомендуется 65-про-центный) и поставить на медленный огонь на 5 минут. После этого оставить на 5-6 часов остужаться.
Когда варенье немного отстоялось на медлешшй огонь на 10 минут, после чего оставить на 3 часа.


Затем необходимо поставить снова на огонь и варить до нужной консистенции.
Готовое варенье горячим разложить в подготовленные чистые банки, закрыть плотно крышками и поставить в прохладное место.

Ежевика засахаренная

Совет:для приготовления по этому рецепту подобрать самый качественный сахар.


Ингредиенты
ежевика - 1кг
сахар - 300-400 г
лимонная кислота - 2 г на одну банку.


Способ приготовления:

 
После отбора лучших ягод густо пересыпаем сахаром, перемешиваем, добавляем лимонную кислоту . Хорошенько перемешиваем ошпаренной в кипятке ложкой,затем отправить массу на 12 часов в прохладное место. Подождать, пока из ежевики выделится сок. Когда это произойдет, наши ягоды нужно переложить в банки. Наполнять их надобно до плечиков. Затем перелить сок и нагреть его до температуры 90 градусов, после чего соком нужно залить ягоды. Теперь их нужно стерилизовать восемь минуток, после чего отправить на хранение в прохладное место.

 Сік з ожини

З підготовлених ягід ожини сік можна приготувати пресуванням або виправними у соковарці. Чистий профільтрований гарячий сік (температура 92-95 ° С) розливають у гарячі сухі банки, накривають прокип'яченими кришками, що герметично закупорюють, перевертають вниз шийкою і охолоджують. 

Желе з ожини

Желе готують з свіжого або консервованого натурального соку ожини. Сік наливають в емальований каструлю, додають до нього цукор (1 кг на 1 л соку), ставлять на вогонь і нагрівають до кипіння при постійному помішуванні до повного розчинення цукру. Отриману суміш в гарячому стані фільтрують через фланель або 3-4 шари марлі. Профільтрований сік знову зливають в каструлю і уварюють до зменшення початкового об'єму на 1/4-1/5 частину. Гарячу (температура 75-80 ° С) уварену масу розливають у нагріті сухі банки накривають їх прокип'яченими кришками, що герметично закупорюють і, не перевертаючи, охолоджують.


Конструктор сайтов - uCoz