Пикантный рецепт маринования шапминьйонов по Венесуельски
1 кг. печериць
1/3 склянки оцту 9%
1/2 склянки рослинного масла
6 зубків часнику
20 горошин чорного перцю
10 лаврових листків
2 чайні ложки солі
1 чайна ложка цукру
Спосіб приготування
Хто не пробував ще ці диво грибочки, дуже багато втратив.
Як казав Райкін - смак специфічний!!
Обалденно смачні, в міру гострі, чесночек з Лавриком у парі дають такий аромат - закачаєшся!! Отже.
Гриби вимити, великі розрізати навпіл.
Скласти в каструлю.
Покласти перець, Лаврик і роздавлений часник.
Влити олію і оцет.
Посолити і подсахаріть.
Перемішати.
Варити на середньому вогні до закипання.
Гриби нагріваються і починають втрачати воду, маринаду ставати більше.
Як закипить, варимо на маленькому вогні рівно 5 хвилин і вимикаємо.
Даємо охолонути в каструлі.
Перекладаємо в чисту банку і закриваємо звичайної кришкою.
Відправляємо в холодильник на 4 години.
А потім відкриваємо, ставимо на стіл, наливаємо в стопку крижаної горілочки і .... Смакота незвичайна!!!
Маринад для грибів
Інгредієнти маринаду для грибів перемішати до розчинення цукру і солі, довести до кипіння.
Продукти
На 1 л води:
оцет 9%-ний 250 мл
цукор 2 ст. ложки
сіль 4 ч. ложки
лавровий лист 1-2 шт.
перець запашний горошком 5-6 горошин
гвоздика 3 шт.
кориця за смаком
листя чорної смородини за смаком
кріп (парасольки) за смаком