Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Мариновані(підосиновики) красноголовці

Різні гриби, наприклад, білі, опеньки і маслюки, відмінно підходять для маринування. Але не забувайте, що також є і підосичники, які також можна заготовляти на зиму. Мариновані красноголовці - це надзвичайно смачні грибочки!Для маринування подосиновиков завжди треба брати тільки молоді гриби. Старі гриби вже не такі смачні, та й їх трубчастий шар не дуже апетитно виглядає в банку. Старі гриби краще посмажити, заморозити на зиму або висушити. А ось молоді грибочки так і просяться, щоб їх замаринували.
Запам'ятайте, що маринують підосичники окремо від інших схожих грибів. Так, якщо ви в лісі знайшли ще і підберезники, то їх краще переробити окремо. Також бажано, щоб ви закривали в банки ніжки окремо від капелюшків. Це обумовлено різною щільністю м'якоті гриба.


Мариновані підосиновики: рецепт 1

Пропонуємо вам рецепт маринування подосиновиков в розсолі, який виділяється при варінні грибів. Щоб замаринувати підосичники за цим рецептом, на 1 кг свіжих і почищених грибів візьміть:
12 горошин чорного перцю5 горошин запашного перцю20 г солі2 лаврових листа60-70 мл оцту (30%)1-2 ст. води1/2 ч. л. цукруцибуляОчистіть гриби від гілочок і землі. Швидко промийте гриби в холодній воді, щоб у капелюшки вбралося не дуже багато рідини. Дрібні грибочки можна залишити цілими, а ось більш великі слід порізати.
У каструлю налийте воду, складіть в неї гриби, посоліть. На повільному вогні прогрійте гриби, час від часу помішуючи їх, щоб не підгоріли. Під час прогрівання гриби виділять сік, в якому слід варити підосичники протягом 5-10 хвилин. Потім додайте нарізану цибулю і спеції. Прокип'ятіть гриби ще протягом кількох хвилин. Під кінець варіння додайте оцет. Готові гриби перекладіть у стерилізовані банки, додайте розсіл. Додатково простерілізуйте банки з грибами. Пів-літрові банки стерилізують протягом 25 хвилин, літрові - 40 хвилин. Простерилізовані банки можете закатати.


Мариновані красноголовці: рецепт 2

Ось ще один рецепт маринованих подосиновиков, на цей раз варимо їх в розсолі. Для маринування 1 кг грибів за цим рецептом візьміть:
2 ст. л. солі30 мл оцтулавровий лист0,5 г лимонної кислотизапашний перець горошкомчорний перець горошкомПочищені і помиті гриби складіть у каструлю і залийте їх водою. Доведіть воду з грибами до кипіння. Варіть гриби на повільному вогні, постійно знімаючи піну шумівкою. З піною буде йти вся можлива бруд, яка не відмилася з грибів. Так варіть гриби, поки вода не стане прозорою. Додайте лимонну кислоту, оцет і всі спеції. Проваріть гриби ще трохи, щоб вони повністю осіли на дно. Потім шумівкою дістаньте гриби з каструлі і перекладіть їх в стерилізовані баночки. Залийте гриби розсолом, в якому вони варилися. Додатково простерілізуйте банки з грибами, потім закатати їх під кришки.


Мариновані красноголовці: рецепт 3

Можливий також варіант, коли ви заливаєте відварені гриби в банки підготовленим розсолом. Спробуйте замаринувати підосичники також за цим рецептом, для якого вам знадобляться:
1 л води1 ст. л. солі5-6 лаврових листочків10-12 горошин чорного перцю5-6 бутонів гвоздики200 мл оцту (8%)Рецепт цікавий тим, що гриби варяться не в маринаді, а тільки заливаються ім. Очищені і помиті підосичники відварюють у воді з додаванням солі (50 г на 1 л). З відварених подосиновиков злийте воду.
Поки гриби варяться, займіться маринадом. Воду зі спеціями прокип'ятіть на слабкому вогні протягом 25 хвилин. Потім зніміть маринад з вогню і трохи охолодіть його, після чого додайте оцет.
В простерилізовані банки викладіть гриби і залийте їх готовим маринадом. Додатково банки стерилізують, потім їх можна закочувати.
Готуйте маринад із запасом і з урахуванням того, що на 1 півлітрову баночку йде 100-150 мл маринаду.

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Мариновані підберезники 
 

IMG_5989 (640x480, 121Kb)

 Мариновані, пружні молоді підберезники - дуже смачні. 

Превью IMG_6967 (640x480, 142Kb)

 З усіх грибів для маринування відбираємо найбільш міцні, маленькі, з капелюшком не більше 3 см. Ножку вкорочуємо. 

Превью IMG_6968 (640x480, 136Kb)

Відібрані гриби ретельно моєму в проточній воді. Заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Збираємо всю піну. Зменшуємо вогонь, додамо щіпку лимонної кислоти, і нехай тихенько покипить 30 хвилин. 

Превью IMG_6978 (640x480, 131Kb)

 Зіллємо воду з грибів через друшляк, а гриби заллємо гарячою водою на 2см вище їх рівня. Бажано виміряти кількість грибів, щоб знати чого і скільки додавати. У мене 2,5 півлітрових баночки грибів. 2 баночки закрию, а залишки «на пробу». На кожну півлітрову баночку додаємо по 1 лавровий лист, 1 горошині запашного перцю, 3-4 горошин чорного перцю, 2 гвоздики і 1 чайну ложку солі. По 1 ст. ложці 9% оцту додаємо в самому кінці. На помірному вогні варимо 30 хвилин. Стерилізуємо банки і кришки. Додаємо оцет і розливаємо грибочки по банкам. Стерилізуємо на водяній бані півлітрові банки 25 -30 хвилин. 

Превью IMG_6987 (640x480, 114Kb)

 Потім перед вживанням зливаємо з грибів рідина, додаємо в гриби порізану цибулю або часник, рослинне масло і оцет (за бажанням). 

Смачного!

 

Маринування білих грибів

Маринование белых грибов
Білий гриб не даремно називають царем грибів: він вважається одним із найсмачніших грибів і має виняткову харчовою цінністю. Його можна не тільки варити і смажити, але і маринувати на зиму. Як здійснюється маринування білих грибів?В принципі, маринування білих грибів - процес не надто складний. На відміну від деяких інших грибів, наприклад, маслюків або опеньок, білі гриби не вимагають якої-небудь специфічної попередньої підготовки перед маринуванням. Давайте розберемося, як правильно приготувати мариновані білі гриби.
Для маринування відберіть невеликі міцні гриби, природно, не червиві і без будь-яких інших дефектів та пошкоджень. Звичайно, найкраще маринувати білі гриби, тільки що зібрані власноруч, але якщо ви не шанувальник «тихого полювання», зійдуть і покупні. Але в будь-якому випадку маринувати їх потрібно якомога швидше, не даючи залежатися: пролежавши більше доби, гриби стають непридатні для маринування.
У білих грибів зазвичай маринують тільки капелюшки, так що в першу чергу відокремте капелюшки від ніжок. Ніжки не викидайте - їх можна буде підсмажити до обіду. Капелюшки ретельно отмойте і наріжте на середнього розміру шматки (дрібні шляпки можна не різати, а залишати цілком).
Також потрібно буде підготувати банки, в яких ви будете маринувати гриби. Їх потрібно ретельно відмити всередині і зовні, а потім простерилізувати будь-яким зручним способом. Кришки теж потрібно буде простерилізувати, прокип'ятивши протягом деякого часу, але краще це робити перед самим закочуванням.
Поставте на вогонь каструлю з трохи підсоленою водою, доведіть воду до кипіння і покладіть в каструлю гриби. Для того щоб поліпшити колір і смакові якості грибів, можна додати у воду для варіння трохи лимонної кислоти (2 г на 1 кг грибів). Варіть білі гриби на середньому вогні, час від часу помішуючи. Гриби будуть готові, коли більша їхня частина опуститься на дно (зазвичай це відбувається через 10-15 хвилин після повторного закипання води).
Поки гриби варяться, можна паралельно готувати маринад, щоб не втрачати час. Для приготування маринаду доведіть до кипіння воду. Скільки брати води? На одну літрову банку грибів потрібно склянку (200 мл) маринаду, але бажано взяти води «із запасом», тому що частина її википить.
Отже, коли вода для маринаду закипить, додайте сіль, цукор і спеції. На один літр води вам знадобиться 1,5 ст. л. НЕ йодованої солі, 1 ст. л. цукру, шість горошин запашного перцю, три лаврових листки, трохи кориці і гвоздики. Ви можете експериментувати з рецептами маринаду, додаючи в нього спеції за вашим смаком, наприклад, кріп, часник, чорний перець горошком і т. п.
Варіть маринад протягом 10-15 хвилин, в самому кінці влийте в нього 1 ч. л. оцтової есенції (70-80%). Оцтову есенцію додають тільки після того, як знімуть маринад з вогню: якщо додати її в киплячу воду, вона швидко випарується, а вдихати пари оцту досить шкідливо.
Вийміть готові гриби шумівкою і відразу ж розкладіть по підготовлених банкам, залийте маринадом. Якщо ви не плануєте довго зберігати мариновані білі гриби, можна відразу ж їх закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження. Але маринування білих грибів для тривалого зберігання вимагає стерилізації.
Тому якщо ви плануєте зберігати гриби кілька місяців, додайте в маринад трохи більше оцтової есенції і влийте в кожну банку трохи рослинного масла. Далі прикрийте банки кришками і стерилізують в киплячій воді протягом півгодини (для півлітрових банок) або 40 хвилин (для літрових), після чого загорніть банки кришками.
Найголовніше в маринуванні будь-яких грибів - строго дотримувати чистоту і стерильність тари, та маринування білих грибів - не виняток. Неправильно приготовлені домашні консерви - ідеальне середовище для розмноження збудників ботулізму. Але якщо ви будете все робити правильно, у вас вийде закрити дуже смачні мариновані білі гриби.
Маринование белых грибов

 


Конструктор сайтов - uCoz