Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Мариновані печериці по-домашньому

У наш час багато позбавлені задоволення бродити по осінньому лісі і збирати гриби, щоб потім приготувати з них смачні блюда і маринади. Навіть якщо така можливість з'являється, то мало хто ризикне збирати ці дари природи, адже в них потрібно добре розбиратися і знати, де можна збирати. Тому більшість городян мариновані гриби їдять тільки в гостях у бабусі в селі або купують печериці в жерстяних банках.


Ті, хто пробував ці печериці, напевно погодяться, що їх смак залишає бажати кращого. Так чому б ні купити свіжі гриби і не замаринувати їх самостійно? Щоб убезпечити себе від отруєння, візьмемо все ті ж надійні печериці, хоча знавці можуть ризикнути і купити на ринку лісові гриби.
Мариновані гриби будуть готові буквально через півгодини, і є їх потрібно відразу, а не закочувати під кришку. Запевняємо вас, якщо ви спробуєте такі мариновані гриби, то вже ніколи не підійдете до тих полицях у супермаркеті, на яких виставлені банки з підозрілим вмістом.
Рецепт приготування:

Крок 1
Для приготування грибів візьмемо дрібні печериці, спеції, велику цибулину, 2-3 зубчики часнику, рослинна олія і оцет 7-9%.
Крок 2
Гриби добре помити і викласти на суху розігріту сковороду, щоб вони пустили сік - смажити, помішуючи 4-6 хвилин.
Крок 3
Приготувати маринад - з'єднати рослинну олію, оцет, лавровий лист, перець запашний і чорний горошком, цукор і сіль.
Крок 4
Влити маринад в гриби і готувати все під кришкою на повільному вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5
Цибулю і часник очистити і нарізати тонкими пластинами.
Крок 6
Готові гриби перекласти в невелику каструлю, додати порізані цибулю і часник.
Крок 7
Добре все перемішати і залишити остигати при кімнатній температурі. Подавати охолодженими.

Солоні білі гриби

Зрозуміло, що білі гриби звичніше сушити. Однак, коли наші прабабусі солили їх за порадою пані Молоховец - то варто і нам спробувати.інгредієнти:
1 кг білих грибів200 г жиру сіль

Спосіб приготування:
Гриби ретельно промиваємо, пересипаємо сіллю і залишаємо на одну добу, притиснувши вантажем. На наступний день зливаємо сік, злегка підігріваємо і заливаємо їм гриби.Цю процедуру треба повторити 2-3 рази.На третій день гриби довести до кипіння разом з соком і дати охолонути. Остиглі білі гриби розкласти в банки.Підігріти жир, ледь теплим - залити в банки і закатати їх.

 

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Смажені гриби на зиму


Солоні і мариновані гриби - це чудово. Але тільки смажені на зиму гриби зберігають свій справжній смак. Коли вони розігріваються на сковороді - повне відчуття, що ми нещодавно повернулися з лісу з кошиком грибів.Інгредієнти:
на 1 кг будь-яких їстівних грибів, окремо або в суміші:350-400 г вершкового масла, краще пряженого, або рослинного, або тваринного жиру2-3 ч. ложки солі

Спосіб приготування:


Гриби замочуємо у великій кількості солоної води на 1,5-2 години. Потім воду обережно зливаємо разом з листочками і травинками, не забуваючи, що на дні може бути пісок, частинки грунту. Промиваємо кожен гриб, попутно зчищаючи все непотрібне. Грибники радять, наприклад, не брати ніжки опеньків і підберезників, вважаючи їх несмачними, дерев'янистими.Заливаємо гриби чистою водою в каструлі і доводимо до кипіння, тримаємо на невеликому вогні 15 хвилин. Щоб білі гриби не міняли колір, додаємо 3 г лимонної кислоти (кристали) на 1 л води.Знову промиваємо гриби чистою водою - і знову варимо 15 хвилин.І ще раз, останній, промиваємо - тепер можна бути впевненим, що нічого зайвого в грибах не залишилося.Почекаємо, поки зійде зайва волога, і нарізаємо великі гриби скибочками або шматочками.Кладемо гриби у велику суху сковороду і на середньому вогні помішувати, поки не випарується рідина.Додаємо топлене масло або жир, і на тому ж середньому вогні обсмажуємо гриби, не лінуючись ворушити і помішувати, ще півгодини. Вода повинна випаруватися.В кінці пробуємо - і солимо, скільки треба.Банки і кришки, звичайно, кип'ятимо і сушимо.Розкладаємо гриби по банках, але не до кінця, залишаємо місце для шару масла, який повинен бути 10-15 мм. Те, що залишилося на сковороді, і заливаємо зверху. Якщо ж масла не вистачає - прокип'ятимо нове на сковороді і доллємо.Якщо заливаємо тваринним жиром - то шар його присолюємо.Закатуэмо банки і, підклавши на дно клапоть матерії, годину стерилізуємо у воді, яка повинна накривати банки вище їх рівня. Для цього непогано на додаток до таких кришок мати й затиски для стерилізації. У воду додаємо щедру жменю крупної солі.Гарячі банки укутуємо в теплу ковдру на дві доби.І, щоб бути впевненими, що банки з смаженими грибами простоять не менше року, ще раз стерилізуємо їх протягом години.Зберігаючи банки в прохолодному місці, час від часу таки перевіряємо, не тане Чи в них шар жиру. Якщо таке трапилося, чи підходить до кінця термін зберігання грибів - виймаємо гриби, ще раз прожарювати їх, Остуджуємо і заморожуємо в харчових пакетиках.


Конструктор сайтов - uCoz