Консервилка -сайт рецептов консервации,народные рецепты консервирования


Новые рецепты

Кабачкова аджика

Класична кабачкова аджика

Для приготування 4,5 л аджики вам знадобляться:

  • 5 кг кабачків;
  • 1 скл. цукрового піску;
  • 2 скл. рослинного масла;
  • 150 мл оцту 9%;
  • 0,5 л густий насиченою томатної пасти;
  • 1 скл. часточок часнику;
  • 1 ст. л. червоного перцю;
  • 2 ст. л. солі.

Кабачки почистити і помити. Подрібнити їх за допомогою м'ясорубки, потім додати цукор, сіль, мелений перeц, рослинне масло і томатну пасту. Добре перемішати і варити, помішуючи, на повільному вогні близько години. Потім трохи остудити отриману масу, додати до неї подрібнений часник і оцет. Перемішати і прокип'ятити ще 10 хв.

Гарячу аджику розкласти по стерильним банкам і закатати. Банки перевернути на кришки, укутати в ковдру і залишити так на добу. Потім прибрати на зберігання в комору або льох.

 

Кабачкова аджика
Кабачкова аджика
Аджика може бути не тільки з помідорів, а й з кабачків. Кабачкова аджика не тільки урізноманітнює ваш зимовий стіл, але й стане новим пікантним доповненням до м'ясної страви.

Слово «аджика» у абхазців означає «сіль». Чабани (пастухи овець) годували ними кабанів, яким від солі хотілося пити і їсти.  Таким чином вони швидко набирали вагу. У ті часи сіль була дорогою і, щоб її не крали чабани, сіль змішували з перцем. Чабани використовували її як приправу, додаючи самі ароматні трави і спеції. «Аджіктцатца» позначає «перцева сіль, перетерта з чимось».

У нас аджика більше відома як гострий томатний соус з додаванням спецій. Країна Рад пропонує спробувати рецепт гострої аджики з кабачків.

Кабачкова аджика «Любимая»

Для приготування вам знадобляться:

  • 3 кг кабачків;
  • 0,5 кг моркви;
  • 1,5 кг червоних помідорів;
  • 0,5 кг солодкого перцю;
  • 1 скл. зубків часнику;
  • 0,5 скл. цукрового піску;
  • 1 скл. рослинного масла;
  • 2,5 ст. л. червоного меленого перцю.

Помити і очистити овочі. Морква, кабачки, помідори та солодкий перець подрібнити за допомогою м'ясорубки, чергуючи між собою овочі для кращого змішування. Додати цукор, сіль і рослинне масло і проварити 40 хв на повільному вогні. Коли аджика охолола, додати червоний перець і часник. Перемішати і проварити ще 10 хв. Потім розкласти гарячу масу по стерилізованим банкам і швидко закатати.

 

ДЖИКА-1 
5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 16 штук гіркого перцю, 300 г часнику, 0,5 кг хрону, 1 скл. солі, 2 скл. оцту, 2 скл. цукру. 
Все перемолоти на м'ясорубці, включаючи насіння з перцю (в ньому обрізаються тільки хвостики і всередині він не вичищається), додати цукор, сіль, оцет, дати постояти хвилин 50, розлити по пляшках. Кип'ятити не треба.Зберігається добре в пляшках без холодильника. 

АДЖИКА-2 
200 г часнику, 4 палички хрону, 2 пучка петрушки, 2 пучка кропу, 10 солодких перців, 20 гірких перців, 2 кг помідорів, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. солі, 1 скл. оцту. 
Пропустити через м'ясорубку з дрібними гратами, додати сіль, цукор. Дати постояти в посуді 2-3 дні, потім додати оцет, добре перемішати і розкласти по банках. 

АДЖИКА-3 
5 кг помідорів, 2 кг яблук, 2 кг моркви, 2 кг солодкого перцю, 300 г гіркого перцю, 300 г часнику, 1 л раст. масла, 2-3 ст. л. солі. 
Все пропустити через м'ясорубку, додати сіль, масло і варити 2:00.Закривати в стерилізовані банки. 

АДЖИКА-4 
5 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 5-10 шт.горького перцю, 0,5 кг цибулі, 0,5 л раст. масла, 5-7 головок часнику, сіль. 
Все пропустити через м'ясорубку і варити 2:00. 

АДЖИКА-5 
5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 0,5 кг хрону, 300 г часнику, 16 штук гіркого перцю, 2 скл. оцту, 2 скл. цукру, 1 скл. солі. 
Середина перцю не вичищати, видалити тільки зелені хвостики, а насіння залишити. Все пропустити через м'ясорубку, додати оцет, цукор і сіль. Дати постояти 50 хвилин, потім розлити в чистий посуд. Варити не треба, зберігати без холодильника. 

АДЖИКА-6 
2,5 кг помідорів, 1 кг яблук (антонівка), 1 кг моркви, 1 кг солодкого перцю, 1 скл. цукру, 1 скл. раст. масла, 3 стручки гіркого перцю, 200 г подрібненого часнику, сіль. 
Помідори, яблука, моркву і солодкий перець пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою і кип'ятити 1:00. Після кип'ятіння додати цукор, соняшникова олія, гіркий перець, часник і сіль. Не кип'ятити, тільки довести до кипіння. Горького перцю можна покласти більше або менше (за смаком). 

АДЖИКА-7 
5 кг стиглих помідорів, 5-6 головок часнику, 100 г солі, 1 гострий перець, 6 великих коренів хрону, солодкий перець. 
Все пропустити через м'ясорубку, розмішати і розкласти по ємностей, зберігати в холодильнику. 

АДЖИКА-8 
1 л перемелених на м'ясорубці помідорів, 1 скл. часникових часточок, 1-2 ст.л. солі. 
Перемелені і посолені помідори з часником витримати пару годин, щоб сіль розійшлася, не забуваючи перемішати хоча б пару разів, і розлити в стерилізовані банки. 

АДЖИКА-9 
1 кг солодкого перцю, 250 г гострого перцю, 250 г часнику, 250 г кропу, 250 г зелені петрушки, 250 г солі. 
Всі інгредієнти пропустити через м'ясорубку. Перемішати з сіллю, аджика готова. 

АДЖИКА-10 
1 кг моpкові, 1 кг солодкого пеpца, 1 кг яблук (Антонівка), 4 кг помідоp, 0,5 скл. солі, 2 скл. очищеного часнику, 1,5 скл. раст. масла, 2-3 стpучка Гоpького пеpца. 
Все натерти на теpке або пpопустіть чеpез мясоpубку. Ваpіть 30-40 хв. і закpить в банки. Часнику і Гоpького пеpца можна покласти більше або менше - за смаком. 

АДЖИКА ЧЕРВОНА ГРУЗИНСЬКА 
1 кг стручкового сухого гострого червоного перцю, 50-70 г насіння коріандру, 100 г хмелі-сунелі, трохи меленої кориці, 200 г волоських горіхів, 300-400 г крупної солі, 300 г часнику. 
Гострий червоний перець замочити на годину. Додати коріандр, хмелі-сунелі, корицю, горіхи, часник і сіль. Пропустити 3-4 рази через м'ясорубку з дрібною решіткою. Зберігати в будь-якому місці, при будь-якій температурі, але бажано в закритому посуді, інакше висихає. Змішана з сіллю аджика хороша для обмазування курки або м'яса перед смаженням в духовці. 

АДЖИКА з баклажанами 
Всі складові пропустити через м'ясорубку, додати масло і, помістивши в емальовану каструлю, кип'ятити 40-50 хвилин. Оцет додати в кінці варіння.Закатати в підготовлені банки. 
1,5 кг помідорів, 1 кг баклажанів, 300 г часнику, 1 кг солодкого перцю, 3 стручки гіркого перцю, 1 скл. раст. масла, сіль, 100 г оцту. 

АДЖИКА "HЕТ СПОКОЮ ГPЕШНІКУ" 
2 кг помідоp, 20 солодких пеpчін, 10-15 Гоpьким пеpчін, 400 г часнику, 3 палички хpена, 2 пучка петpушкі, 2 пучка укpопа. 
Всі пеpекpутіть на мясоpубке, потім в отриману суміш додати 4 ст. л. солі, 4 ст. л. сахаpа і пів-пляшки оцту. Перемішати, упакувати в банки, закpить поліетиленовими кpишкамі. 

АДЖИКА по-вірменськи 
5 кг стиглих помідорів, 1 кг часнику, 500 г гіркого стручкового перцю, сіль. 
Все пропустити через м'ясорубку, посолити, і залишити в емальованому посуді на 10-15 днів, щоб аджика перебродила, не забуваючи її щодня перемішувати. Солити слід помідорний сік, до того як додасте часник і перець, інакше потім смаку солі не відчуєте. 
АДЖИКА ЯБЛУЧНА 
Помідори і яблука очистити від шкірки, перець нарізати, часник розділити на часточки, дрібно порізати, все пропустити через м'ясорубку (крім часнику), залити раст. маслом і томити на середньому вогні близько 2:00. За 10-15 хвилин до готовності додати часник, дати прокипіти, в гарячому вигляді розлити в простерилізовані банки і закупорити. 
1,5 кг помідорів, по 0,5 кг моркви, червоного солодкого болгарського перцю і яблук, 300 г часнику, 3-4 стручки гіркого перцю, 0,5 л раст. масла. 

АДЖИКА ДОМАШНЯ 
2,5 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг перцю солодкого (червоного). 
Все пропустити через м'ясорубку. Додати 1 скл. раст. масла, 1 скл. цукор., 1/4 скл. солі. Суміш покласти в емальовану каструлю і гасити, помішуючи, 1:00. Зняти з вогню, остудити. Потім додати 1 стакан часнику, пропущеного через м'ясорубку, 2 стручки гіркого перцю. 
Холодну аджику розфасувати в стерилізовані банки і закупорити, можна і поліетиленовими кришками. 

АДЖИКА ПО-КИЇВСЬКИ 
5 кг стиглих помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг яблук (чим кисліше, тим краще), 1 кг моркви, 2 ст. л. солі, 200 г цукру, 400 г раст. масла, 2 ст. л.червоного пекучого перцю (можна покласти 1 ст. л. чорного, 1 ст. л. червоного). 

Всі овочі пропустити через м'ясорубку (помідори краще заздалегідь очистити від шкірки). Щоб помідори легко очищалися від шкірки, їх потрібно залити окропом на 5-7 хвилин. Заправити олією, цукром, сіллю, спеціями і уварювати години 2-5 до потрібної консистенції. Готову аджику розлити гарячої по стерилізованим банкам, закатати і укутати. 

 

 

Я ищу
в возрасте от до
город
знакомства

Конструктор сайтов - uCoz